Wednesday Night Skate

Over Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp, een van de oudste dierentuinen van Nederland, is constant op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligersorganisatie van Diergaarde Blijdorp bestaat op dit moment uit ongeveer 300 vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende doelen in en buiten de Diergaarde. Ben je goed in het spreken voor een groep dan is een vrijwilligersjob bij Diergaarde Blijdorp zeker iets voor jou. Lees hieronder wat je zoal kunt doen als vrijwilliger en neem direct content op. 

Wat voor soort vacatures hebben wij?

Op vaste plekken in de Diergaarde wordt het publiek geinformeerd over de verschillende diersoorten, maar ook over hun leven in de dierentuin en het bestaan in de natuur. Hiervoor worden verschillende ondersteunende materialen gebruikt zoals foto's, huiden en schedels. Een onderdeel van deze vaste infopunten in onze Diergaarde is het publiekslab, een ruimte in het Oceanium waar het publiek door onder andere waterproeven en microscopische waarnemingen, wordt geinformeerd over voedselkweek voor aquariumvissen. 

Naast de infopunten zijn er ook rondleidingen, waarbij het publiek een uitgebreid kijkej achter de schermen van Diergaard Blijdorp krijgt. Deze rondleidingen voor jong en oud worden op alle dagen van september tot en met juni op afspraak gehouden.

 

Bekijk meer vrijwilligersorganisaties en lees meer over vrijwilligerswerk op onze portal
 
 
 
Wij helpen u graag uw ambities te realiseren