Wednesday Night Skate

Over de Brandweer Rotterdam

De brandweer staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat om de veilligheid in jouw woonplaats te garanderen. Om constant paraat te kunnen blijven heeft de Brandweer Rotterdam naast de vaste beroepskrachtenst ook vriijwilligers nodig. We zijn  constant op zoek naar mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking en met verschillende nationaliteiten. Kortom, mensen die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten. Als vrijwilliger bij de brandweer bieden we je naast een stoere baan waarin je werkt onder niet alledaagse omstandigheden verschillende trainingen en opleidingen. Je krijgt een beter inzicht in welke gevaren zich in bepaalde situaties zouden kunnen voordoen en hoe je dan moet handelen. Iets dat je in het dagelijkse leven ook goed van pas kan komen.    

 

Wat voor soort vacatures hebben wij?

Onze vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden'. De trainingen en opleidingen zijn gelijk aan die van de beroepsbrandweer en onze vrijwilligersvacatures dus ook. Het verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan het brandweerwerk.

Er zijn wel enkele eisen die we stellen aan onze vrijwilligers. Zo moet  je een goede conditie hebben, stressbestendig zijn en goed in teamverband kunnen werken. Ook moet je minimaal 18 jaar en 1,65 meter lang ziijn. 

 

Bekijk meer vrijwilligersorganisaties en lees meer over vrijwilligerswerk op onze portal
 
 
Wij helpen u graag uw ambities te realiseren