Werkvertrouwen: nieuwe kans door budgetcoaching

  • 5 aug. 2021 17:02

Wij geloven erin dat je, door te doen waar je goed in bent en blij van wordt, je dit aan de mensen om je heen meegeeft. Maar het is niet voor iedereen even makkelijk om aan werk te komen. Soms heeft iemand veel meegemaakt en is het voor diegene moeilijk om alles uit zichzelf halen. Of durft hij of zij zichzelf niet echt te laten zien. Olympia Werkvertrouwen helpt deze mensen, onder andere door budgetcoaching aan te bieden. Want iedereen heeft een unieke waarde toe te voegen aan de samenleving. Samen met bedrijven, gemeenten en UWV zorgen we dat iederéén werk kan doen wat ertoe doet.

Budgetcoaching

“Hoe we dit voor elkaar krijgen? In een Gesprek van Betekenis vragen we waar iemand enthousiast van wordt. Waar zet je de wekker voor? Waar krijg je energie van? En we denken in kansen. Welke baan of welk bedrijf past bij die persoon? Waar krijgt iemand de mogelijkheid om zich te laten zien en te ontwikkelen. Na de start blijven we de uitzendkracht volgen en zijn we nauw betrokken bij zijn of haar ontwikkeling”, legt Marcella de Muinck, directeur Olympia Werkvertrouwen uit.

“Maar we gaan nog een stap verder. Als je veel hebt meegemaakt, kun je problemen hebben waar niet meteen een oplossing voor is. Denk aan het hebben van schulden. Ook daar kunnen we bij helpen. In 2020 zijn we begonnen met budgetcoaching via Doorzaam en de Nederlandse Schuldhulproute. Uitzendkrachten die dat nodig hebben en zelf willen, helpen we weer grip op hun financiën te krijgen. Omdat we snappen dat het niet fijn is als anderen hiervan weten, is de begeleiding helemaal anoniem. In een paar stappen wordt al zoveel bereikt. Zoals iemand zich weer sterk laten voelen om zelf zaken te kunnen regelen. Dan is elke stap, hoe klein ook, een stap vooruit”.

Soms is het moeilijk, want het is heel persoonlijk. Marcella: “We hebben de afgelopen periode een pilot gedaan op het gebied van schuldhulpverlening in samenwerking met Doorzaam en de Nederlandse Schuldhulproute. Als uitzendkrachten die via ons werken hun rekeningen niet kunnen betalen, kan er beslag op hun loon worden gelegd. Wij informeren hen hier formeel over met een brief die we als e-mail versturen. In deze e-mail plaatsten we een banner voor budgetcoaching met een button om gratis te bellen voor meer informatie of directe hulp. Onze voorlopige conclusie is dat weinig mensen hier gebruik van maken. Het komt te dichtbij. Hoe anoniemer en eenvoudiger het proces, hoe sneller mensen deze hulp accepteren. We blijven intensief samenwerken met Doorzaam en de Nederlandse Schuldhulproute om de hulp voor deze mensen aantrekkelijker te maken.

Iedereen verdient een kans

We nemen als werkgever onze zorgplicht namelijk serieus. Daarbij maakt het niet waar je vandaan komt of welke ervaring je hebt. We kijken naar wat iemand kan en nodig heeft en reiken mensen die dit nodig hebben, de hand. Staan naast hen om te helpen. Of het nu gaat om betekenisvol werk vinden of een eerste stap voorwaarts om uit hun problemen te komen. Iedereen verdient een kans.”

Wil jij ook in aanmerking komen voor budgetcoaching? Neem dan contact op met Olympia Werkvertrouwen via werkvertrouwen@olympia.nl 


Thema's
Gerelateerde artikelen