Vrachtwagenchauffeur Jeroen draagt bij aan blije klanten en veilige wegen

  • 12 aug. 2018 13:24

“Jeroen komt vastberaden onze vestiging binnenlopen. Op zoek naar iets anders, zo vertelt hij. Van de tien jaar die Jeroen als steigerbouwer werkte, zat hij er twee met rugklachten thuis. Ik zie dat dat hem behoorlijk dwarszit. Tijd om iets héél anders te gaan doen dus. Misschien iets in de transport, net als veel van zijn familieleden? We bespreken de mogelijkheden. De vrijheid en de afwisseling lijken hem wel wat.”

“Er is veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Ik kan Jeroen al snel blij maken met een gesprek bij een bouwbedrijf, dat op zoek is naar een gedreven chauffeur. Motivatie speelt een rol, maar het moet ook iemand zijn die actief meedenkt. Na een goed gesprek kan Jeroen meteen beginnen.”

Door zijn ritten goed voor te bereiden komt Jeroen altijd op tijd aan

“Jeroen is altijd goed voorbereid voor de volgende dag. Problemen lost hij graag op vóórdat het echte problemen worden. Want tijd is geld in de transport en daarom wil Jeroen creatief zijn. Dus als hij de volgende dag op een bouwplaats midden in het centrum moet zijn, kijkt hij alvast hoe hij er het beste naartoe rijdt. En of hij er met zijn wagen kan draaien en parkeren. Desnoods belt hij de uitvoerder om te vragen of ze een stuk voor hem kunnen afzetten. Zo kan hij er de volgende dag makkelijk achteruit indraaien. En komt de lading mooi op tijd aan bij de klant.”

“Elke dag is anders. De ene dag rijdt Jeroen gebroken puin als ondergrond voor een nieuw bedrijvenpand, een volgende dag een lading zand. Dan moet hij bovenop een dijk anderhalve kilometer achteruit rijden om goed uit te komen. Of hij moet een lading van vijftig ton een helling van 25% op zien te krijgen. Dat zijn mooie uitdagingen voor een chauffeur. Op dit moment rijdt hij veel asfalt. Voor een veilige weg luistert de hechting van het asfalt heel nauw en hij moet dus zorgen dat hij onmiddellijk na zijn voorganger kan lossen.”

OLY image 215 760

Jeroen maakte de switch naar chauffeur en rijdt nu trots in zijn blinkende Scania

“De aanpak en inzet van Jeroen blijven niet ongezien. Het bouwbedrijf merkt na een paar weken al dat Jeroen goed rijdt en ruilt zijn vrachtwagen - met bijna een miljoen kilometer op de teller – om voor een Scania. Precies de wagen waarop hij hoopte. Als hij maar even tijd heeft, is hij nu aan het poetsen. Een schone wagen vindt hij zelf prettig dat komt ook beter over bij klanten.”

“Vol trots en energie komt Jeroen nu thuis van zijn werk. Hij laat zijn vriendin regelmatig zien welk stuk asfalt hij heeft helpen leggen. Het geeft hem een goed gevoel dat iedereen daar weer veilig rijdt en dat hun auto door goed asfalt langer mee gaat.”


Thema's
Gerelateerde artikelen