Met werk van betekenis is zelfs Blue Monday een vrolijke dag

  • 18 jan. 2021 14:43

Wist je dat wereldwijd blijkt dat 67% van de werknemers werk vooral ziet als iets waar ze tijd in stoppen, zonder dat ze het doen uit passie? Dus ook zonder er energie van te krijgen? Zo’n 15-20% blijkt zelfs niet eens gelukkig op het werk te zijn. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op het bedrijf waarvoor je werkt. Want het geeft extra glans aan de dag als je via werk bereikt wat je dierbaar is, doet waar je trots op bent en wordt gewaardeerd om wat je doet. Dus als je werk doet van betekenis is voor jou zelfs Blue Monday een vrolijke dag. Maar hoe weet je nou of je werk van betekenis doet? Doe deze korte Ja/Nee test om er achter te komen:

  1. Als de wekker ’s ochtends gaat dan heb ik meteen zin om aan mijn werkdag te beginnen 
  2. Ik vertel vol trots aan anderen over mijn werk 
  3. Als ik alles heb gedaan wat ik moest doen pak ik met plezier een extra taak op 
  4. Ik ben blij met het werk dat ik doe 
  5. Ik vind dat mijn werk er toe doet omdat het mijn leven verrijkt en/of dat van anderen

Heb je vaker ja dan nee beantwoord: Gefeliciteerd, je doet werk van betekenis! We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal. Laat van je horen via onze social media kanalen.

Heb je vaker nee dan ja beantwoord: Jij doet momenteel niet hetgeen waar je voldoening uit haalt. Misschien kun je eens nagaan waar dat aan ligt en hoe je dit eventueel in je huidige baan kan veranderen? Voor een dosis inspiratie kun je eens door de vele verhalen scrollen van onze flexkrachten die gelukkig zijn met hun werk dat ertoe doet: https://www.olympia.nl/betekenis/home/


Thema's
Gerelateerde artikelen