Klantcontactmedewerkers worden in het zonnetje gezet

  • 16 mrt. 2022 21:35

Van 14 tot 18 maart is het Nationale Klantcontactweek. Een week dat in het teken staat van het mooie beroep van klantcontactmedewerker. Ook Olympia doet mee. Zo organiseren wij speciaal voor flexkrachten in een klantcontactberoep een gave en leerzame workout voor je brein, samen met schrijver Wouter de Jong. Bekend van Sportschool voor je geest. Én hebben we een zogenaamde Kletspot gemaakt. Wat dat is lees je hier onder. 

Kletspot: Wat was jouw meest betekenisvolle gesprek?

De afgelopen jaren heeft het klantcontactberoep steeds meer waardering gekregen en is misschien wel betekenisvoller dan ooit gebleken. Denk alleen al aan de vele medewerkers die dagelijks jouw afspraken inplannen voor een coronatest of vaccinatie. Dat je mensen echt kunt helpen, iets voor iemand kunt betekenen, is een belangrijke reden om dit werk te doen. Dat blijkt ook uit het bijzondere verhaal van Mallory. Zij maakte in coronatijd de overstap van de horeca naar de klantcontactbranche. Ze wil nu nooit meer iets anders, want niet eerder haalde ze zoveel voldoening uit haar werk. Dit soort verhalen hebben ons geïnspireerd om de Kletspot te ontwikkelen. Hiermee kunnen klantcontactcollega's elkaar vragen stellen over hun werk om elkaar te inspireren over hoe belangrijk het werk is dat ze doen. En leren van elkaars ervaring. Het zijn de meest bijzondere gesprekken die dit vak ontzettend leuk en waardevol maken. 


Download hier de Kletspot Klantcontact.

Workout voor je geest 
Dagelijks helpen klantcontactmedewerkers mensen op weg. Via de telefoon, online, van achter een balie of bij de klant thuis. Veel contact met mensen dus, de hele dag door. Het brein werkt dan op volle toeren en kan weleens een break gebruiken. Dan kun je natuurlijk lekker naar buiten gaan en wandelen of sporten. Maar wat nou als je maar heel weinig tijd hebt? Wouter de Jong vond uit dat je ook in 2 minuten tijd kunt sporten met je geest. Zo blijf je niet alleen mentaal gezond maar ervaar je ook meer werkgeluk. De workout is exclusief voor flexkrachten en is toegestuurd per e-mail. 

Wouter sprak ook zijn waardering uit voor alle klantcontactmedewerkers. Hij heeft zelf een paar jaar gewerkt in deze branche, dus weet maar al te goed wat het werk inhoudt. Hij riep alle deelnemers aan het eind van zijn workout op om hun meest betekenisvolle gesprek of ervaring te delen. Om collega's en werkzoekenden te inspireren. De vijf meest bijzondere verhalen worden beloond met een boek naar keuze uit zijn collectie. Binnenkort delen we deze verhalen via onze kanalen. 


Thema's
Gerelateerde artikelen