Trambestuurder Ayoub brengt zijn tevreden passagiers overal

  • 12 aug. 2018 13:43

“Soms ontdekken mensen pas wat ze écht willen, als ze werk doen dat eigenlijk niet bij hen past. Dat overkwam Ayoub. Als hij onze vestiging binnenloopt valt me al op hoe sociaal en vriendelijk hij is. Tijdens ons eerste gesprek vertelt hij heel open en toegankelijk over zijn wensen en ambities. Echt iemand om altijd veel mensen om zich heen te hebben, lijkt mij.”

“Ayoub vertelt dat hij drie jaar ervaring heeft als administratief medewerker. Eerst vond hij dat geweldig en dankbaar werk. Hij genoot van de grote verantwoordelijkheid die hij had. Voor maar liefst dertig bedrijven doet hij de administratie. Maar na een jaar begint hij het contact met andere mensen te missen. Hij is blij met ieder telefoontje, dan spreekt hij tenminste nog iemand.”

trambestuurder v2

“Hij is op zoek naar iets anders, waarin zowel verantwoordelijkheid áls contact met mensen centraal staan. Ik denk meteen aan de functie van conducteur voor het GVB. Daar zal vriendelijke Ayoub veel contact met mensen hebben, maar ook de verantwoordelijkheid dragen over de passagiers. Het contact is snel gelegd en Ayoub kan beginnen.”

Zijn passagiers bereiken altijd blij en veilig hun bestemming

“Ayoub doet het goed als conducteur en groeit al snel door tot trambestuurder. In die functie heeft hij nog meer verantwoordelijkheid. En contact! Hij stelt toeristen gerust als ze niet weten waar ze zijn. Hij legt graag uit dat ze echt op tijd de plaats van bestemming zullen bereiken. Telkens opnieuw. Want hij kan zich goed voorstellen hoe het voor hen moet zijn: alle plekken zijn vreemd, vol met mensen en ze lijken ook nog op elkaar. Dan ben je al gauw bang dat je je doel voorbij rijdt. Maar dat overkomt je niet als je bij Ayoub in de tram zit.”

OLY image 104 760

Ayoub heeft het contact dat hij wilde en ontvangt snoepjes en bedankjes van blije mensen

“Hij vindt het prachtig om de blije gezichten te zien als mensen een seintje krijgen als ze zijn waar ze wezen moeten. Hij is blij met alle gesprekjes met mensen waarmee hij normaal nooit in contact zou komen. En hij geniet van de waardering van de passagiers. Ze bedanken hem vaak en herkennen hem zelfs als ze hem in de stad tegenkomen.”

“Sommige mensen bieden Ayoub een fooi aan. Maar dat neemt hij nooit aan.  Hij vindt het ook zonder fooi al geweldig om mensen veilig te vervoeren. Maar één keer nam hij wel een presentje aan. Dat was toen hij keelpastilles kreeg van een oudere dame die zich zorgen maakte om zijn beginnende keelontsteking. Zo blij zijn mensen met Ayoub. Fijn dat we op hem kunnen rekenen.”


Thema's
Gerelateerde artikelen