Vrouwen in de techniek. Meriam zorgt voor continue energie in het VUmc

  • 23 feb. 2019 13:09

“Het is een mooie zonnige dag als Meriam ons kantoor binnenloopt. Ik ga met haar in gesprek over haar wensen en ambities. Als ik Meriam in een woord zou moeten beschrijven? Betrouwbaar. Op Meriam kun je rekenen. Ze weet héél goed wat ze wil en legt dat ook met zorgvuldig gekozen woorden helder uit. Gedisciplineerd en gestructureerd zijn andere kenmerkende eigenschappen die naar voren komen tijdens ons gesprek. Hoe kan het ook anders: haar vader was militair en zelf heeft ze de Nautische opleiding aan het Maritiem Instituut gedaan.”

“Toch wil ze geen baan op zee. Ze zou haar familie en vrienden dan te veel missen. Ook dat zegt veel over Meriam: ze is sociaal. Zo merk ik ook op dat Meriam met haar grote verantwoordelijkheidsgevoel ook echt iets voor mensen wil betekenen. Omdat ze ook de opleiding SWK (Stuurman-werktuigkundige kleine schepen) heeft gedaan, zie ik een link naar de energietechniek én naar de zorg. We verzorgen een gesprek voor Meriam bij het CCE B.V, een Joint Venture van VUmc ziekenhuis en de VU in Amsterdam. Daar moeten de energie installaties continu in topconditie gehouden worden. Het gesprek gaat heel goed en Meriam mag beginnen.”

Meriam houdt de ziekenhuis installaties in topconditie waardoor mensen de juiste zorg krijgen

“Een ziekenhuis mag nooit zonder stroom komen te zitten. Daar zijn Meriam en haar collega’s verantwoordelijk voor. Zo komt ook haar opleiding tot Stuurman-werktuigkundige kleine schepen (SWK) goed van pas: ze is de hele dag in de weer met machines en installaties. Ze moet ze bewaken, veiligstellen, bedienen en onderhouden. Een drukke, veelzijdige baan waarin zij haar gedisciplineerde en gestructureerde aanpak goed kan inzetten. Zo draagt ze bij aan het reilen en zeilen van het ziekenhuis en de Universiteit Campus. Zo krijgen de patiënten en studenten de energie die ze nodig hebben, altijd.”

“Meriam is een opvallende verschijning tussen al die technische mannen. Ze is daadkrachtig, maar ook doortastend. Toen er een brandmelding en tegelijkertijd een melding van een waterlekkage binnenkwamen, leek brand haar onwaarschijnlijk. Ze ging op onderzoek uit en vond snel het probleem: lekkage. Ze repareerde het ter plekke. Haar collega’s zijn blij met deze kundige dame in het team en gaven haar een groot compliment.”

Meriam ladder

Meriam kan haar liefde voor mensen en techniek nu goed combineren

“Niet alleen Meriams’ collega’s zijn blij, Meriam doet haar werk met liefde. Vanwege haar interesse in techniek, maar vooral omdat haar werk belangrijk is voor het ziekenhuis en de Universiteit Campus en haar patiënten en studenten. Ze is er trots op dat ze echt een bijdrage levert aan het welzijn van mensen. Haar familie is ook blij, met deze baan aan land kunnen ze haar net zo vaak zien en spreken als ze willen. Ze zijn heel trots op wat Meriam elke dag doet en betekent voor anderen. Dit is precies de baan die Meriam zo graag wilde.”

Wil jij ook een baan in de techniek? Bekijk onze uitdagende vacatures of schrijf je in


Thema's
Gerelateerde artikelen