Leerling operator Erwin geniet van elke werkdag

  • 8 apr. 2021 15:31

Hoe vind je je droombaan? Erwin zette zijn wensen om in daadkracht. Hij verruilde zijn werk als Supermarktmanager voor Allround Operator en is inmiddels ook praktijkbegeleider van nieuwe collega’s. Elke dag letterlijk iets moois maken en werken met een vast team fijne collega’s. Dat was wat hij wilde. Dit is hem gelukt dankzij een Gesprek van Betekenis en een online opleidingstraject bij Olympia. En nog belangrijker, zijn eigen wilskracht. Inmiddels werkt Erwin aan zijn eigen ontwikkeling én die van anderen. “Ik raad iedereen aan zijn hart te volgen. Met de juiste instelling kan iedereen zijn of haar doelen bereiken.”, aldus Erwin.

Wat Erwins ogen zien, kan hij maken

Wat Erwin als Supermarktmanager wilde opbouwen met zijn team, lukte niet door een continu wisselende teamsamenstelling. Hij wilde een andere richting op en kwam in contact met Charisse van Olympia Amsterdam. Tijdens het Gesprek van Betekenis bespraken zij waar Erwin echt energie van krijgt. Waarvoor zet hij zijn wekker? Welke unieke waarde voegt hij toe? Hij blijkt handig te zijn. Wat zijn ogen zien, kan hij maken. Daar vertelt hij vol trots over. Ook wil hij anderen graag begeleiden en in een hecht team werken binnen een gemoedelijke, open bedrijfscultuur. Hij is gedreven om deze nieuwe stap tot een succes te brengen.

Werken en leren met Olympia Operator Youniversity

De link met ons online opleidingstraject wordt snel gemaakt. Na een succesvolle toelatingstest komt Erwin in aanmerking voor de opleiding Procesoperator bij Nedal Aluminium B.V., een bedrijf in aluminium masten en profielen. Ook de cultuur past erg goed bij Erwin. De gesprekken bij Nedal Aluminium B.V. verlopen positief en Erwin mag starten. De eerste stappen naar zijn droombaan zijn gezet. Het met zijn handen bezig zijn en de complexiteit van de machines trekken hem aan. Hij doorloopt dan ook met gemak de online opleiding van elf maanden. Onder prettige begeleiding van de opleider Litop, de praktijkbegeleider en Olympia.

Erwins houding wordt beloond, een volgende stap volgt

Erwin krijgt veel energie van zijn werk door bijvoorbeeld de verschillende manieren waarop je met de complexe machines om kunt gaan. Ook denkt hij graag mee met de storingsmonteurs. Die waarderen dat zeer. Erwin draagt zijn kennis dagelijks over aan collega’s. Hij wil zich graag nog verder ontwikkelen en geeft dit aan. Met succes: Erwin mag binnenkort een vervolgopleiding starten. Zijn gedrevenheid, initiatieven en ervaring als Supermarktmanager worden zeer gewaardeerd. Vanuit zijn functie van Allround Operator is hij ook praktijkbegeleider van nieuwe leerling-Operators. Op energieke wijze leert hij hen hoe de processen werken en deelt hij zijn enthousiasme en betrokkenheid.

Een ander mens door werk van betekenis

Erwin heeft werk gevonden dat er voor hem toe doet, hij heeft bereikt wat hij graag wilde. Hij voelt zich een ander mens. Hij is van betekenis voor het bedrijf, zijn collega’s en zichzelf. Elke dag iets moois maken en werken met een vast team fijne collega’s. Zichzelf ontwikkelen en anderen in hun ontwikkeling helpen. Hij raadt iedereen aan de opleiding te doen als je het echt wilt en de discipline hebt. Erwins uiteindelijke doel is Ploegleider worden. Wij zijn er van overtuigd dat ook dit Erwin gaat lukken. En dankbaar dat we hem mochten begeleiden naar zijn werk van betekenis.

Bekijk hier de actuele operator vacatures.

 


Thema's
Gerelateerde artikelen