Bijverdienen naast je WW, wat mag wel en niet?

  • 12 aug. 2022 16:54

Je komt in aanmerking voor WW als je bijvoorbeeld ontslagen bent. Geen fijne ervaring. Je wil dan ook zo snel mogelijk weer aan het werk. Wat mag je dan verdienen? En hoe kom je aan een nieuwe baan? Na een moeilijke periode kan je hier misschien wel hulp bij gebruiken. Bij Olympia Werkvertrouwen ben je welkom voor een eerste stap op weg naar werk dat er voor jou toe doet.

Waar moet je op letten als je weer aan het werk gaat? Allereerst of je recht blijft houden op je uitkering. Verdien je met je nieuwe baan bijvoorbeeld meer dan 87,5% van jouw WW-uitkering, dan vervalt je WW-uitkering. Niet erg, want je inkomsten zijn hoger én je hebt een baan van waaruit je jouw talenten verder kan ontwikkelen. Verdien je minder dan deze 87,5%, dan hou je de aanvullende WW-uitkering naast je inkomsten uit werk. Maar hoeveel is dat? We leggen je uit hoe het werkt.

Berekenen wat je kan bijverdienen

Werk je naast je WW-uitkering, dan is 30% van wat je verdient voor jou. De overige 70% van je inkomen wordt van je uitkering afgehaald. Wat hou je dan aan inkomen over? Tel om dat te berekenen de 30% van je loon op bij de WW-uitkering die je overhoudt na aftrek van 70% van je loon. Dit bedrag is jouw maandelijkse inkomen. Je zal er in totaal bijna altijd op vooruit gaan.

Parttime werken naast WW

Hoeveel uur ga je werken? Als je 40 uur kán werken, moet je dit doorgeven aan UWV. Misschien lukt het je alleen niet om een baan voor 40 uur te vinden. Voor de uren die je niet werkt, ontvang je dan van UWV een aanvullende WW-uitkering. Daar tegenover staat dat je voor de overige uren sollicitatieplicht hebt.

Werken loont

Werk zorgt voor meer dan alleen inkomen. Je hebt collega’s, draagt bij aan de maatschappij en vooral: ontwikkelt jezelf. Ben je op zoek naar een nieuwe baan of aanvullend werk, dan ben je bij Olympia Werkvertrouwen aan het goede adres. In een Gesprek van Betekenis achterhalen we welke talenten je verder wil ontwikkelen. Vervolgens bekijken we welke baan daarbij past. Wil je contact met mensen en werken in een callcenter? Of fysiek aan de slag in bijvoorbeeld de logistiek? Wij helpen je aan werk waar jij gelukkig van wordt. Om bij te verdienen naast je WW-uitkering of nog beter: om uit de WW te komen.

Neem contact op

Olympia Werkvertrouwen begeleidt jou graag in het vinden van werk dat er voor jou toe doet. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Olympia Werkvertrouwen


Thema's
Gerelateerde artikelen