Twee banen tegelijk: voor Talje de perfecte oplossing

  • 12 aug. 2018 13:36

“Talje miste wat en daarom nam ze contact met ons op. We maken een afspraak voor een gesprek. Tijdens ons gesprek vertelt ze dat ze sinds 2015 haar eigen goedlopende architectenbureau heeft, met leuke opdrachten. Maar ze werkt daar vooral alleen. Ik merk dat dat niks is voor een mensen-mens als Talje.” 

“Een baan erbij lijkt haar de perfecte oplossing. Parttime en in een omgeving met veel mensen, waarbij ze andere mensen kan stimuleren. We bespreken de mogelijkheden bij Flora Holland en Talje is gelijk geïnteresseerd. Na een gesprek kan ze beginnen als distributiemedewerker bloemen en planten. Afwisselend en leuk werk dat ze ook nog goed kan combineren met haar eigen bedrijf.”

Gedreven stimuleert Talje initiatieven en zorgt dat het team het beste uit zichzelf haalt

“Als Talje iets doet, doet ze het goed. Ze groeit binnen een jaar door tot teammanager distributie en zorgt in die functie dat mensen zich gezien voelen. Ze stimuleert initiatieven van haar teamleden. Saamhorigheid staat voorop: ze laat haar team elke dag zien dat ze het écht samendoen. Vangt ze op dat er iets sneller of efficiënter kan, dan zorgt ze dat het met een groepje wordt opgepakt. Zo gaan Talje en haar team elke dag voor verbetering.”

“Ook als architect is het belangrijk om te luisteren naar mensen. In een idyllisch dorpje in Groningen moesten de bewoners hun oude geliefde huis uit, omdat het niet aardbevingsbestendig was. Ze wilden niets liever dan er blijven wonen. Talje ontwierp een mooi nieuw huis, mét uitzicht op de plek waar hun oude huis had gestaan. Zo kregen ze iets nieuws, maar bleven ze verbonden met iets ouds en waardevols.”

OLY image 107 760

Talje geniet van de mix van twee werelden en werkt nooit meer teveel alleen

“De logistiek manager waardeert Taljes aanpak en binnen een jaar krijgt zij haar vaste aanstelling. Talje weet dat beide banen niets met elkaar te maken hebben. Maar ze vindt het geweldig: ’s ochtends bloemen, ’s middags huizen en kantoren. Talje voelt zich gezien en is tegelijkertijd trots dat dat ook voor de collega’s in haar team geldt. Zo combineert Talje twee werelden en haalt het beste uit beide.”


Thema's
Gerelateerde artikelen