“Wat mensen bij Olympia motiveert is het doen van betekenisvol werk”

  • 6 dec. 2022 12:24

Je wilt ondernemen en werk doen dat maatschappelijke impact maakt. Olympia heeft al twintig jaar een succesvolle franchiseformule, waarin mensen helpen aan betekenisvol werk centraal staat. Willibrord van der Kolk werkte vanaf het begin mee aan het franchiseconcept van Olympia en besloot toen zelf te ondernemen: “Ik dacht toen dit is zo’n mooie formule, dit wil ik ook.”

Al twintig jaar is van der Kolk ondernemer en in die tijd is zijn onderneming gegroeid naar vier vestigingen met veertien intercedenten in Ede. Zijn eerste vestiging opende in 2003. “Ik had al het idee om te gaan ondernemen, maar dan wel binnen een formule. Ik kende de franchiseformule van Olympia goed. Wetende dat je als ondernemer goed ondersteund wordt door de afdelingen van Olympia én al met topklanten start, dacht ik: dit wil ik ook.”

Echt focussen op ondernemerschap

Als franchisenemer bij Olympia heb je de ruimte om je te focussen op het ondernemen. Een van de werkzaamheden waar Olympia in ondersteunt zijn: marketing, implementeren van nieuwe wetgeving en facturatie. Van der Kolk merkt ook een echte partnership met Olympia en zijn onderneming. Zo verzorgt de franchisegever met de Olympia Academie trainingen voor hem en zijn team. Daarnaast spreekt het de ondernemer aan dat hij flexkrachten begeleidt naar werk waar ze graag hun wekker voor zetten, waar ze goed in zijn.


Door de goede basis die Olympia vanaf het begin biedt, kon van der Kolk echt een team opbouwen en zich focussen op het ondernemerschap in zijn regio. Dit zorgt er nu voor dat hij zich voornamelijk bezighoudt met het contact met bedrijven en het uitbouwen van het klantenbestand. “Inmiddels zorgt mijn team voor de plaatsing van kandidaten en het proces daaromheen. Naast de sales zorg ik dat mijn team prettig kan werken vanaf de vestigingen.”

De juiste match

Niet alleen geeft zijn team hem energie. “Wat mensen bij Olympia inspireert en motiveert, is het begeleiden van werkzoekenden naar betekenisvol werk. Als franchisenemer wil je flexkrachten aan werk helpen waarin ze zich gewaardeerd en trots voelen. Daarom wil je iemand niet zomaar ergens plaatsen, maar echt zorgen voor een goede match.” Binnen zijn franchise is dit ook het uitgangspunt: “Dit doet mijn team door zich echt in te leven, niet alleen naar het cv te kijken maar ook echt iemand te leren kennen. Wij doen dit door met het Gesprek van Betekenis.  Zo is de kans groter dat je de juiste medewerker bij de juiste organisatie plaatst. .”

Niet alleen zijn tevreden flexkrachten belangrijk voor Van der Kolk. Olympia zorgt er samen met de franchisenemer ook voor dat door duurzame inzet van mensen en de ondersteuning van hun ontwikkeling, de klanten nog betere resultaten boeken. “Mensen zijn gelukkiger als ze werk doen dat ertoe doet. Voor de klant betekent dit minder ziekteverzuim en hogere productiviteit.”

Groeien bij Olympia

Het ondernemen binnen de franchiseformule biedt veel voordelen. Zo helpt Olympia startende ondernemers met een waardevol bestand van potentiële klanten in hun operationeel gebied. Daarnaast heeft de franchisegever een goede reputatie, waardoor het voeren van bijvoorbeeld salesgesprekken makkelijker gaat.
Het fijne partnership heeft ervoor gezorgd dat van der Kolk kon groeien met zijn onderneming in de afgelopen jaren. “Zo ben ik van één naar veertien intercedenten gegaan. Daarnaast opereer ik door het vestigingsbeleid van Olympia in een regio waar veel online bedrijven zijn gevestigd. Hierdoor kon ik mijn inhouse vestigingen (vestigingen bij de klant op locatie) uitbouwen. Zeker toen in de afgelopen jaren – tijdens de coronapandemie - de vraag naar personeel enorm steeg. Hierdoor draaide de onderneming goed.”

“Ik kan goed levelen met lokale ondernemers”

Lokaal ondernemerschap is mooi

Het gegeven dat ondernemers al met een aantal grote klanten starten, was voor van der Kolk niet het enige voordeel van ondernemen bij Olympia. Het werken met lokale ondernemers vindt de ondernemer net zo belangrijk. Je hebt volgens hem direct contact met de eigenaren van midden- en kleinbedrijf en kunt daardoor sneller schakelen. “Dat is iets wat ik heel prettig vind. Daarnaast merk ik ook dat ik goed kan levelen met lokale ondernemers. Je kent immers ook de ups-and-downs van het ondernemen.”

Een succesverhaal geworden

Het mooie van werken als ondernemer bij Olympia, is dat je elke dag mensen een kans geeft op een beter leven. Dat was ook het geval bij Paul, vertelt van der Kolk: “Vijftien jaar geleden kreeg ik een voormalig drugsverslaafde binnen. Hij was net afgekickt. Veel mensen hadden hem waarschijnlijk weggestuurd, maar ik liet hem langskomen. Hij is toen bij een van mijn klanten aan de slag gegaan. Dat is uiteindelijk een succesverhaal geworden. Na een jaar kreeg hij een vast contract en uiteindelijk is hij doorgegroeid binnen het bedrijf. Ook privé ging het hem goed af. Hij trouwde en werd vader. Ik ben nog steeds trots op hem.”


Heeft het verhaal van Willibrord jou geïnspireerd en wil je ook een Olympia franchise beginnen? Bekijk dan hier meer informatie over ondernemen met Olympia. 


Thema's
Gerelateerde artikelen