Ontwikkeling voor je medewerkers: 3 tips!

  • 29 sep. 2022 09:25

Ruimte voor groei en ontwikkeling levert blije en tevreden werknemers op. Ook voelen ze zich meer verbonden met je organisatie. Geen overbodige luxe in deze krappe arbeidsmarkt, waarin goed medewerkers moeilijk te vinden is. Daarom is het verstandig om hierin te investeren. Maar hoe doe je dat? Wij geven 3 tips.

Maak een plan

Begin met het maken van een plan. Waar liggen de ambities van je werknemer? Wat wil iemand nog leren? Wat zijn de persoonlijke doelstellingen van diegene. En waar liggen de geluksmomentjes in het huidige werk? Luister goed. Maar kijk ook welke mogelijkheden er zijn binnen het bedrijf. Het heeft geen zin om een opleiding te volgen of een kant op te ontwikkelen, waar diegene binnen je organisatie niks mee kan doen. Bekijk dus samen hoe de wensen van je werknemer aansluiten bij de doelstellingen van je organisatie.

Ga regelmatig het gesprek aan en geef feedback

Soms maakt een luisterend oor al een wereld van verschil. Ga dus het gesprek aan met je werknemer. Is diegene nog tevreden? Zo nee, wat belemmert diegene om geluk uit het werk te halen? En geef ook constructieve feedback. Brand iemand niet af, maar geef feedback waar iemand echt iets aan heeft. Hiervoor is het belangrijk om een veilige cultuur in je organisatie te hebben, zodat mensen ook de vrijheid voelen om feedback te krijgen en te geven.

Opleidingsbudget

Er is dus niet altijd meteen een opleidingsbudget nodig om ontwikkeling te stimuleren in je organisatie. Met feedback geven kan je bij wijze van morgen beginnen. Maar een opleidingsbudget is wel een mooie aanvulling. Daarmee kan je medewerker extern extra kennis opdoen om werkzaamheden nog beter uit te voeren. Je werknemer blij, want die ontwikkelt zich verder en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En jij hebt een meer tevreden vakbekwame medewerker.


Thema's
Gerelateerde artikelen