Recordomzet voor Olympia in 2021

  • 29 jun. 2022 10:31

Op 20 juni 2022 publiceerde Olympia haar financieel jaarverslag over het jaar 2021. Met trots mogen wij bekendmaken dat Olympia voor het negende jaar op rij is gegroeid. De omzet van € 584 miljoen is daarmee 25% hoger dan het voorgaande jaar. Daarnaast vonden ruim 46.000 flexkrachten via Olympia betekenisvol werk, waarvan er bijna 3.000 een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Wij kijken met trots terug op een jaar van betekenisvolle impact.

Voor Olympia was 2021 een uitstekend jaar. Daar zijn we echt trots op. En dat hebben we te danken aan de inzet van onze medewerkers en franchisenemers samen met onze opdrachtgevers. Maar vooral dankzij onze flexkrachten. Zij maken dagelijks het verschil op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Dat Nederland zonder hen niet kan doordraaien, is inmiddels wel duidelijk geworden. De waarde en de flexibiliteit die uitzenden biedt moeten we behouden, juist in tijden van economische onzekerheid. En tegelijkertijd volop inzetten op volwaardig werkgeverschap en betekenisvol werk. Dat is wat ons drijft.” Dimitri Yocarini, CEO

Nummer 1 uitzendpartner van UWV

Het UWV maakte bekend dat Olympia in 2021 de meeste mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk heeft bemiddeld. Yocarini: “In plaats van de verwachte 2.000 mensen is het ons het afgelopen jaar gelukt om bijna 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betekenisvol werk te bieden. Met deze resultaten beklommen we ook de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, waardoor we tot de 10% meest inclusieve werkgevers van ons land behoren.’’

Betekenisvol werk voor iedereen

Olympia laat in haar werkgeverschap de purpose zien voor flexkrachten en werknemers en de dienstverlening voor opdrachtgevers. Bij Olympia is iedereen welkom, dus ook de mensen die meer hulp nodig hebben om actief te zijn op de arbeidsmarkt. Niet alleen door te bemiddelen naar werk, maar ook door scholing en sociale hulp te bieden aan mensen met bijvoorbeeld schulden. Ook in onze eigen bedrijfsvoering staat duurzaamheid en sociale impact voorop. Denk hierbij niet alleen aan voor de hand liggende zaken als het volledig elektrificeren van het wagenpark. Maar bijvoorbeeld ook door de werkelijke impact objectief te laten meten en hierop te sturen. Extern en intern. Zo wordt onder onze eigen medewerkers jaarlijks het Betekenisvol Werk Onderzoek gehouden, waarmee gemeten wordt in welke mate mensen geïnspireerd en tevreden aan het werk zijn. Dimitri Yocarini: “Zo versterken we de basis die verdere betekenisvolle groei van Olympia ook in de toekomst mogelijk blijft maken.”

Cijfers om trots op te zijn

Olympia groeide in 2021 dus voor het negende jaar op rij. Iets om enorm trots op te zijn. Hieronder staan een aantal cijfers die 2021 goed samenvatten.

In 2021…

  • Vonden 46.387 flexkrachten werk via Olympia.
  • Werden 2.897 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddeld.
  • Waren 153 nationaliteiten via Olympia aan het werk.
  • Steeg de omzet met 25% naar € 584 miljoen.

Thema's
Gerelateerde artikelen