Olympia sluit betekenisvolle samenwerking met Gemeente Den Haag

  • 30 jun. 2021 15:58

Door de coronacrisis is de werkloosheid in 2020 fors gestegen in de gemeente Den Haag, van 5,1 (2019) naar 5,8 procent (eind 2020). Veel inwoners van Den Haag zijn door de coronacrisis hard getroffen. Mensen die hun baan kwijt zijn geraakt, moeten op zoek naar ander werk, mogelijk zelfs in een andere beroepssector. Hiervoor heeft de Gemeente Den Haag een samenwerking opgezet met de uitzendbranche waardoor mensen die door de werkloos zijn geworden, direct via onder andere Olympia naar werk bemiddeld kunnen worden. Hiermee verkleinen wij gezamenlijk de instroom van mensen naar een uitkering en vergroten we de kansen op een nieuwe baan voor deze mensen.

Inclusiviteit

Het is onze ambitie om op een duurzame manier een inclusieve arbeidsmarkt te creeren in de regio Haaglanden. Tenslotte heeft iedereen recht op betekenisvol werk. Daarom intensiveren wij onze mooie samenwerking die wij met de Gemeente Den Haag hebben om mensen met een bijstandsuitkering succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Dit doen wij Olympia Werkvertrouwen in nauwe samenwerking met de Olympia vestiging in Den Haag. Dit alles komt samen in de Sectordeal Uitzendbranche, waar wij als #Olympia een betekenisvolle bijdrage leveren aan de stad Den Haag.

Joop de Boer en Karin de Brabander hebben afgelopen woensdag 23 juni in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag een Werkakkoord ondertekend met de Gemeente Den Haag. Wij zijn trots op onze betekenisvolle samenwerking met de Gemeente Den Haag!


Thema's
Gerelateerde artikelen