LinkedIn Talent Awards: Diversity Champion

“Onze authenticiteit wordt gezien en dat is te gek”

  • 1 jun. 2023 09:34

Voor het tweede jaar op rij werd Olympia bij de LinkedIn Talent Awards uitgeroepen tot Diversity Champion van onze sector. Een belangrijke erkenning waar we enorm trots op zijn. Cherise Bergwijn, senior consultant Werkvertrouwen, vertelt meer over diversiteit en inclusie bij Olympia - en wat deze winst voor ons betekent.

Diversity Champion-award

LinkedIn selecteerde Olympia vanwege de aandacht die we op het platform geven aan diversiteit en inclusie. “We sprongen er als uitzendbureau uit, omdat we het thema diversiteit en inclusie zo goed uitdragen,” zegt Cherise. Niet alleen op de bedrijfspagina brengen we het onderwerp onder de aandacht, ook medewerkers van Olympia zetten gesprekken hierover in gang. “We stellen vragen als: hoe zorgen we ervoor dat we meer mensen een kans kunnen bieden op de arbeidsmarkt? Of: hoe zorgen we dat iemand uit een aandachtswijk dezelfde kansen heeft als iemand uit Amsterdam-Zuid?”

“Daarnaast letten we erop dat ons taalgebruik zo inclusief mogelijk is, zodat iedereen zich aangesproken voelt en we niemand uitsluiten. En we gebruiken divers beeldmateriaal, waarin allerlei verschillende achtergronden worden vertegenwoordigd. Ik denk dat dat ook is opgevallen bij LinkedIn.”

Een award als deze is een mooie kroon op onze inspanningen. Cherise: “Voor ons als Olympia betekent deze award natuurlijk heel veel. We vinden diversiteit en inclusie oprecht belangrijk. Vanuit die intrinsieke motivatie zetten we ons in voor een diverse en inclusieve organisatie én arbeidsmarkt. Dat dragen we ook uit naar buiten, en daar worden we nu voor beloond. Onze authenticiteit wordt gezien en gewaardeerd, en dat is echt te gek.”

D&I bij Olympia

Ons doel is betekenisvol werk voor iedereen. Maar de arbeidsmarkt is nog niet zo inclusief als zou moeten: sommige mensen hebben minder kans op een baan. Denk aan statushouders, of mensen met een uitkering. Daarom is in 2017 Olympia Werkvertrouwen opgericht. Dit team helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betekenisvol werk. Cherise werkt op deze afdeling en is bovendien lid van de werkgroep Diversiteit & Inclusie. Waar houdt de werkgroep zich mee bezig?

Cherise: “Wij willen de organisatie inclusiever maken. Als uitzendbureau is Olympia natuurlijk druk met het werven en selecteren van kandidaten. Dan stellen wij bijvoorbeeld de vraag: hoe kunnen we onze vacatureteksten aanpassen, zodat er meer mensen op solliciteren? Zeggen we bijvoorbeeld ‘belader’ in plaats van ‘vuilnisman’? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt binnen de organisatie? Dat zijn onderwerpen waar we druk mee bezig zijn.”

Tot slot nog een laagdrempelige tip voor wie zelf wil bijdragen aan diversiteit en inclusie. “Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wil worden,” zegt Cherise. “En richt je niet op de dingen waarin je van elkaar verschilt, maar juist op wat je samen deelt.”

Op 25 mei organiseerden we samen met SER Diversiteit in Bedrijf de Charterbijeenkomst ‘Divers werven en selecteren’. Een terugblik op deze dag en tips lees je hier.

Begin dit jaar hebben we ons D&I-beleid verstevigd door de Charter Diversiteit te tekenen bij de SER. 

 


Gerelateerde artikelen