Olympia biedt 1.000 werkzoekenden hulp uit coronacrisis met gratis training

  • 30 apr. 2020 13:31

Hoofddorp, 30 april 2020 – Arbeidsbemiddelaar Olympia wil Nederland helpen bij het aanpakken van de coronacrisis door 1.000 werkzoekenden een gratis training aan te bieden. Het gaat om trainingen voor functies waar in de 1,5 meter-economie langdurig vraag naar zal zijn, zoals Logistiek medewerker, Orderpicker, Magazijnmedewerker en Klantenservice medewerker.

OLY 002 20200430 1000Uitzendrachten

Verschuiving van werk naar vitale functies

Rogier van Hamburg, directeur Innovatie bij Olympia: “De gevolgen van de coronacrisis zijn ongekend en deels blijvend. Op de ene plek verdwijnt werk. Op de andere ontstaat het juist. Het verliezen van werk heeft grote impact op het leven van duizenden mensen. Zij missen inkomen, sociale verbondenheid en structuur in hun dagelijkse leven. Olympia wil zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door deze mensen zo snel mogelijk te helpen aan werk waar juist nu vraag naar is. Betekenisvol werk maakt een mens weer gelukkig en is ook de snelste manier om de Nederlandse economie uit de coronacrisis te trekken.”

Geef mensen zonder werkervaring een kans

Voor zo’n overstap naar een nieuwe functie zijn de juiste vaardigheden en kennis essentieel. Olympia biedt hiervoor gratis online trainingen aan en verwacht zo in een periode van slechts 4 weken 1000 werkzoekenden te trainen. Het maakt niet uit welke werkervaring of opleiding iemand heeft, er wordt gekeken naar iemands kracht en mogelijkheden. De trainingen kunnen thuis, online gevolgd worden met begeleiding op afstand van de Olympia intercedent. Na de training worden de werkzoekenden geïntroduceerd bij klanten zoals Etos, Renewi, Samsung, Webhelp, Gall&Gall, Jumbo en The Greenery. Werken via Olympia is geen voorwaarde voor de training. “Het doel is om mensen aan het werk te helpen. Via ons of via een andere werkgever”, aldus Dimitri Yocarini (CEO Olympia).

Informatie en aanmelden

Kandidaten die hun mogelijkheden willen verkennen, vinden meer informatie en kunnen zich aanmelden via de pagina Wil jij je omscholen? Meer informatie voor opdrachtgever en kandidaat is te vinden op de pagina 'Omscholing naar vitale beroepen'.


Thema's
Gerelateerde artikelen