Olympia bewijst opnieuw sociaal te ondernemen

  • 16 mei 2024 16:35
Karlijn Stoelinga

Onze organisatie behaalt opnieuw de hoogste PSO certificering, op trede 3. Het doel van de PSO (prestatieladder socialer ondernemen) is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Dit doen we door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, en door werkgevers te helpen bij hun diversiteits- en inclusiedoelstellingen of bij de invulling van hun SROI doelstellingen.  

De PSO trede 3 geeft weer dat Olympia koploper is als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Zo hebben we in 2023 2.721 flexkrachten bemiddeld vanuit een uitkeringssituatie of mensen uit de doelgroep Banenafspraak. Dit is 9,5% van het totaal aantal uitzendkrachten dat werk vond via Olympia.  

“Ik ben supertrots en dit is een pluim voor alle betrokken collega’s.” Zo reageert Marcella de Muinck, directeur Olympia Werkvertrouwen, op de PSO trede 3 certificering voor Olympia. “Met deze certificering laten we zien dat we structureel werk maken van socialer ondernemen en nemen we zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.” 

 

Socialer ondernemen voor een inclusieve samenleving

Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Wil jij ook meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden in jouw organisatie? Wil jouw organisatie socialer ondernemen? Neem contact met op met de Olympia vestiging bij jou in de buurt voor advies en hulp bij bemiddeling van mensen uit de PSO doelgroepen.  


Thema's
Gerelateerde artikelen