Olympia bekroond met Samenwerkingsaward 2022 door UWV

  • 23 feb. 2023 14:02

De succesvolle samenwerking tussen Olympia en UWV is bekroond met de Samenwerkingsaward 2022 voor uitzendpartners. Afdeling Olympia Werkvertrouwen heeft deze award, uitgereikt door UWV Servicepunt Flex, met trots in ontvangst genomen.

UWV en Olympia werken al jaren samen. In 2021 verlengden zij opnieuw de samenwerkingsovereenkomst.  Vertrekpunt was het gemeenschappelijke doel om zoveel mogelijk mensen een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Een duurzame kans, met ruimte voor ontwikkeling en groei. En dat is gelukt. Olympia heeft ten opzichte van andere samenwerkende uitzendpartners de meeste werkzoekenden vanuit Werkgeversservicepunten succesvol aan werk geholpen. Voor Olympia betekent dit dat 6% van al haar flexkrachten zijn bemiddeld vanuit een uitkeringssituatie, waarmee zij het PSO-keurmerk, trede 3, heeft behaald.

Centrale initiatieven, lokaal succes

Afdeling Werkvertrouwen heeft een centrale en cruciale rol in de samenwerking met UWV. Zij zijn de verbinder tussen Olympia vestigingen en regionale Werkgeversservicepunten. Door landelijke trajecten en wervingsacties op te zetten, wordt de lokale slagkracht vergroot. Cherise Bergwijn, senior consultant bij Olympia Werkvertrouwen, is daar erg trots op: “We maken het voor werkzoekenden zo laagdrempelig om aan de slag te gaan. Dat werkt. Daardoor hebben we veel werkzoekenden met succes aan werk kunnen helpen en zijn wij nummer-1 uitzendpartner geworden. En dat doen wij door steeds in gesprek te blijven, met de werkzoekenden en werkgever. Door goed te luisteren voorkomen we mismatches. Onze ervaring helpt hierbij natuurlijk enorm. We weten ondertussen wat werkt, en wat niet. Samen met het UWV werken we toe naar een steeds inclusievere arbeidsmarkt. Het fundament staat en vormt de basis om nog veel meer mensen te helpen aan werk. Er blijft werk aan de winkel. Want er zijn nog genoeg mensen die niet aan de slag kunnen. Die bruggen blijven we slaan en daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen.”

Benieuwd naar wat Olympia Vertrouwen allemaal doet en hoe het werkgevers helpt om inclusiever te ondernemen? Hier staat alle informatie


Thema's
Gerelateerde artikelen