Samen het roer compleet omgooien: Anita en Marlou worden intercedent

  • 9 nov. 2022 10:25

Eén stel dat tegelijkertijd dezelfde nieuwe baan bij dezelfde werkgever gaat doen. Retail medewerker Anita en hulpverlener Marlou gooiden samen het roer om. Ze haalden geen voldoening meer uit hun werk en misten de aspecten die zij zo belangrijk vinden. Een advertentie van Olympia maakte hen nieuwsgierig en opende een deur. Na een aantal warme en verrassende gesprekken kregen ze samen de kans om een compleet nieuw vak te leren bij Olympia. Het mooie vak van intercedent.  

Marlou’s nieuwe energie werkt aanstekelijk 

Marlou werkte al jaren als hulpverlener bij de politie. “Ik was op zoek naar een baan waar ik meer vrijheid krijg om mijn werk zelf in te vullen.” Op Facebook zag ze de vacature van intercedent bij Olympia. “Ik herkende in de functie veel aspecten waar ik energie van krijg, zoals me echt kunnen verdiepen in mensen en eigen ondernemerschap. Dus trok ik de stoute schoenen aan.” Tijdens het sollicitatieproces werd Marlou steeds enthousiaster. Haar enthousiasme sloeg over op Anita. Anita: “Ik besefte toen ineens dat ik eigenlijk al een tijd niet happy was en veel miste in mijn functie van servicemedewerker bij een groot tuincentrum. Ik wilde meer mens- en minder productgericht werken.” En zo besloot Anita ook te solliciteren bij Olympia.  

De mens centraal in het Gesprek van Betekenis  

Marlou: “Het sollicitatieproces was erg laagdrempelig. Ik hoefde alleen maar mijn contactgegevens achter te laten. Via de app werd ik uitgenodigd voor een belafspraak. Kort daarna sprak ik op de Olympia vestiging in Nijmegen met managers Joyce en Nancy en een aantal collega’s. Gezellige, persoonlijke gesprekken in een toegankelijke sfeer, waarbij ik als mens helemaal centraal stond. Wat doe je in je vrije tijd, wat vind jij belangrijk, wat past bij jou, en nog meer van dat soort vragen. Het voelde gelijk al heel vertrouwd. Nancy gaf veel uitleg over de functie, je dag, je taken. 
 
Baan met veel vrijheid en persoonlijk contact 
“Ik merkte dat ook in het werk de mens centraal staat en dat ik veel vrijheid kreeg om de functie zelf in te vullen. Nancy nam echt goed de tijd om te kijken waar ik het beste tot mijn recht zou komen. En hoe dat vormgegeven kon worden. Deze aanpak van gesprekken past ook bij mij. Het was echt persoonlijk contact. Fijn dat ik meerdere mensen in meerdere rollen sprak vanuit hun perspectieven en ervaringen.” 

Anita: “Bij mij liep het iets anders omdat ik eerst op een HR-vacature solliciteerde. Ik had een afspraak met manager Esther. Het ging direct over mij als mens, er werd geen cv afgevinkt. Esther merkte al gauw waar mijn kwaliteiten liggen en ging over naar de functie van intercedent. Daarin kan ik veel meer van mijn creativiteit kwijt, kan ik dingen op mijn eigen manier doen. Dat werd in het tweede gesprek ook bevestigd door de voorbeelden en uitleg die collega’s Bernadette en Annouk gaven.”  

Familie snapt de keuze helemaal 

Marlou mag starten als intercedent Grootbedrijf Nijmegen en Anita als intercedent MKB Tiel.  

Ze delen het grote nieuws met het thuisfront. Marlou: “Onze familie en bekenden zeiden gelijk dat ze ons herkennen hierin. Dat het past bij ons omdat wij oprecht geïnteresseerd zijn in wat mensen beweegt en creatief zijn. Maar mijn vader snapte het eerst niet. Waarom wilde ik weg bij de politie? Ik vertelde wat de functie inhoudt. Daarna begreep hij het vanwege de ruimte die ik krijg om mezelf verder te ontwikkelen en mijn passie om mensen te helpen naar hun droombaan.” 

Arbeidsbemiddeling is een veelzijdig vak  

Marlou en Anita gaan eerst meelopen met collega’s. Daarna volgen ze de opleiding met daarin wet, regelgeving en alle cao’s. Marlou vindt dat laatste spannend. “Ik wil overal meteen antwoord op kunnen geven. Maar dat is een kwestie van tijd en mezelf de tijd gunnen, vragen en overleggen met het team.” Anita vindt het onbekende spannend, maar leuk. Maar wat gaan ze precies doen? Anita: “Als Intercedent MKB diep ik vacatures uit: kijken bij een bedrijf wat voor mensen werken er, wat er uniek is, wie daar passen. Verder ga ik me verdiepen in onze kandidaten. Dus echt de juiste match maken. Gesprekken van betekenis voeren met kandidaten en bedrijven. Ik houd van de commercie, relaties onderhouden met klanten en kandidaten en samen doelstellingen behalen.” 

Marlou: ““Als Intercedent Grootbedrijf werk ik voor meerdere grote klanten. Die bellen bijvoorbeeld ‘s  ochtends dat een aantal flexkrachten door ziekte niet kunnen werken, of dat er die dag extra mensen nodig zijn. Aan mij de taak om dit te regelen. Grotere aantallen, directe behoefte. Ik doe verzuimgesprekken, sollicitaties, begeleiding. Ik houd van de mix van de mens centraal zetten, maar ook van concreet doelstellingen behalen.” 

Alleen nog maar Olympia voor en na? 

Het grote avontuur is begonnen. Marlou: “Spannend om dit nu samen te doen, we zijn er echt aan toe. Deze baan heeft alles wat we willen. Het zou dus zonde zijn om die kans niet te grijpen. En als we na het werk weer samen thuis zijn, dan gaan we kort de dag bespreken en dingen herkennen. Verder doen waar we van houden: lekker op pad, naar de dierentuin, lopen met onze mopshond, klussen in ons nieuwe huis en horrorfilms kijken. En op feestjes niet alleen over Olympia praten.”  

Werk als intercedent bij Olympia 

Anita en Marlou hopen met hun verhaal anderen te motiveren. Anita: “Je achtergrond maakt niet uit, dat heb ik nu echt ervaren, heel fijn. Dus gewoon doen. Niet vastgeroest blijven waar je zit.” 

Marlou: “Wil je een baan waar je jezelf kunt ontwikkelen, professioneel bezig bent en met veel teamgevoel? Durf dan die stap te maken. Er wordt echt met je meegekeken wat bij je past.”  

We zijn blij met deze kanjers als nieuwe collega’s en wensen ze veel succes! Heb jij ook interesse in werken bij Olympia? Bekijk dan hier de vacatures bij Olympia.

Wat Anita en Marlou doen, doet ertoe. 

Werk als intercedent bij Olympia 

Anita en Marlou hopen met hun verhaal anderen te motiveren. Anita: “Je achtergrond maakt niet uit, dat heb ik nu echt ervaren, heel fijn. Dus gewoon doen. Niet vastgeroest blijven waar je zit.” 

Marlou: “Wil je een baan waar je jezelf kunt ontwikkelen, professioneel bezig bent en met veel teamgevoel? Durf dan die stap te maken. Er wordt echt met je meegekeken wat bij je past.”  

We zijn blij met deze kanjers als nieuwe collega’s en wensen ze veel succes! Heb jij ook interesse in werken bij Olympia? Bekijk dan hier de vacatures bij Olympia.

Wat Anita en Marlou doen, doet ertoe. 


Gerelateerde artikelen