Inclusieve arbeidsmarkt in Amsterdam

  • 8 dec. 2022 14:31

Samen met de Gemeente Amsterdam zorgen we met ons werk ervoor dat de arbeidsmarkt steeds inclusiever wordt. Door mensen te helpen en begeleiden die moeite hebben om werk te vinden en te behouden. Omdat ze door vaak ongelukkige omstandigheden in een uitkering zijn beland of omdat ze maar geen werk kunnen vinden waar ze echt tot hun recht komen. Wat de reden ook is dat iemand al een tijdje niet meer aan het werk is, iedereen heeft een unieke waarde en kan werk doen dat echt bij haar, hem, hen past.

jan maarten bronsgeest v2

20% van onze flexkrachten is bemiddeld vanuit een uitkering

Jan Maarten Bronsgeest, directeur Olympia Amsterdam

We zijn er dan ook maar wat trots op dat we al drie jaar op rij meer mensen succesvol terug op de arbeidsmarkt krijgen. Zo zijn er alleen al in 2022, tot op heden, bijna 200 mensen vanuit een WW, WIA of bijstandsuitkering gestart bij werkgevers in Amsterdam, via Olympia. Landelijk is ruim 6% van alle flexkrachten die voor ons werken of gewerkt hebben, bemiddeld vanuit een uitkering.

Hoogste trede PSO-ladder

Wist je dat we hiermee de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen hebben beklommen, trede 3? Olympia behoort daarmee tot de top 10% van meest inclusieve organisaties en bedrijven van Nederland. We zijn trots op die status, maar nog veel trotser als we nog meer werkgevers inspireren om ook socialer te ondernemen. Door mensen met een afstand tot werk een kans te bieden. Olympia Werkvertrouwen zet daar dan ook actief op in en adviseert en helpt werkgevers om ook hoger op de PSO-ladder te komen. Dat doet Olympia samen met PSO Nederland.

Welke maatschappelijke impact Olympia als uitzender nog meer maakt? Lees ons Maatschappelijk jaarverslag 2021.


Gerelateerde artikelen