Collega van het Jaar is geworden... Cerina!

  • 27 mei 2021 15:34

Vanaf 17 mei konden alle collega’s in Nederland een collega nomineren voor de titel Collega van het Jaar. We hebben prachtige inzendingen gekregen. Mooi om met voorbeelden uit de praktijk te zien hoe waardevol collega's voor elkaar zijn. Uit de nominatie van Robin voor Cerina bleek toch echt dat zij de titel voor Collega van het Jaar verdient. 

Robin over haar collega Cerina: "Bij UtrechtInc werken we met een klein team van 5 personen. Daardoor is het verantwoordelijkheidsgevoel onder collega’s groot. Maar Cerina doet daar nog een stapje bovenop. Ze voelt voor mij als een top collega en is veel meer dan een iemand die gewoon op kantoor verschijnt. Als het even tegenzit, wat het afgelopen jaar veel het geval was, dan is zij degene die iedereen weer opbeurt. Ze bewaakt niet alleen de gezondheid van het bedrijf, maar ook de gezondheid en het welzijn van haar collega’s. Ze is dan ook veel meer dan de Office Coördinator. Soms noemen we haar gekscherend de bedrijfspsycholoog. Om zo iemand in je team te hebben is van onschatbare waarde."

Cerina in het nieuws!

 

Vier Nationale Collegadag 2022 - 7 april

Zet Nationale Collegadag alvast voor volgend jaar in de agenda: donderdag 7 april 2022. Elke 1e donderdag van april vieren we Nationale Collegadag. Vier Nationale Collegadag volgend jaar door je waardering uit te spreken naar je collega. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen: 

  • Een foto via social media te delen van die ene Best Colleague Forever met de hashtags: #BCF, #collegadag en spreek je waardering uit. Je kan natuurlijk ook een teamfoto delen voor wie geen keuze kan maken tussen al zijn geweldige collega’s.
  • Doe een online-karaoke.
  • Wonen er collega’s bij je in de buurt? Bezorg iets lekkers of ga langs voor een kop koffie.

Waarom Nationale Collegadag?

Het is een gezamenlijk initiatief van Arbeidsbemiddelaar Olympia en creative agency Everybody Likes Penguins.

Met deze dag willen we een podium bieden aan alle collega’s die het verschil maken via hun werk. Dé dag dat 9 miljoen collega’s in Nederland stilstaan bij wat zij voor elkaar betekenen. Zeker nu veel collega’s al meer dan een jaar op afstand van elkaar werken, is de waarde van de collega alleen maar groter geworden. Dit geldt zeker voor de collega’s die ‘gewoon’ hebben gewerkt op de werkvloer omdat zij cruciaal werk doen waar dat bij nodig is. Door een hoog ziekteverzuim in Nederland is de werkdruk in Nederland alleen maar groter geworden. Een fijne collega maakt dan het verschil.

Zo’n 260 werkdagen per jaar geven collega’s elkaar inspiratie, levenslessen, werkplezier, vaardigheden, persoonlijk groei en waardering. Samen kom je tot een beter resultaat. En dat maakt het extra belangrijk om daar bij stil te staan.


Thema's
Gerelateerde artikelen