3 Tips voor succesvolle werving van personeel

  • 28 apr. 2022 08:00

Personeel werven is een uitdaging voor veel werkgevers. Hoe vind je de juiste talenten en nog belangrijker, hoe maak je ze enthousiast? Wervingsexperts bij Olympia Alice Wopereis en Lisanne van der Caaij delen drie recruitment tips waarmee zij succes hebben behaald voor hun klanten én kandidaten. 

1. Investeer in creatief personeel werven

Lisanne gaf het al aan: om reacties op vacatures te krijgen, moet je creatief zijn. En actief. In deze in hoog tempo veranderde arbeidsmarkt loont het te investeren in marketing om je potentiële kandidaten te bereiken. Je moet zorgen dat je opvalt. Ze ervaart zelf dat hoe persoonlijker de insteek, hoe beter het resultaat.

2. Kijk verder dan het cv

Het is een vast onderdeel van onze aanpak, maar Alice en Lisanne merken dat het relevanter en succesvoller is dan ooit: kijk naar wat een kandidaat kán en niet naar het cv. In een Gesprek van Betekenis achterhaal je iemands drijfveren en talenten. Vaardigheden die voor een functie nodig zijn, kun je met training en coaching bijbrengen. We hebben hier inmiddels zoveel mooie voorbeelden van. Wijs dus niemand af op basis van puur een cv. Wat iemand in het verleden heeft gedaan zegt vaak weinig over wat iemand in de toekomst te bieden heeft. Motivatie en drijfveren tellen, vaardigheden kunnen ontwikkeld worden. We bieden hiervoor dan een trainings- en coachingstraject aan.

3. Schets een goed beeld van je organisatie

Heb geen geheimen voor jouw Olympia contactpersoon. Dat is namelijk de persoon die voor jou aan de slag gaat en je vragen stelt zoals ‘wat maakt jullie bedrijf mooi, waar ben je trots op? Waarin vinden kandidaten hun werkplezier bij jouw organisatie?’. De antwoorden op deze vragen maken je potentiële kandidaten enthousiast. En dat is precies wat de intercedent bij jou aan tafel te weten wil komen. Dus vertel alles wat je weet, dan kunnen wij jouw cultuur en identiteit zo goed mogelijk overbrengen aan kandidaten die we spreken. Hoe beter het beeld van jouw organisatie en hoe meer details over het werkplezier van je werknemers, hoe groter de kans dat kandidaten hier enthousiast van worden. En voor jouw bedrijf kiezen.

Maak gebruik van de kennis en kunde van Olympia. Samen kunnen we mooie wervingscampagnes opzetten. Dat geldt overigens niet alleen voor marketing en employer branding, ook voor advies op HR-gebied en juridische zaken kun je bij ons terecht. We staan als Olympia te popelen om je te helpen.


Thema's
Gerelateerde artikelen