Wednesday Night Skate

Over Artis

Bij Artis werken we al jaren met plezier met vrijwilligers. Er zijn op dit moment ongeveer 170 vrijwilligers aan het werk in onze dierentuin. Vrijwilligers hebben een aantoonbare meerwaarde in de realisatie van de doelstellingen van Artis. Dankzij de inzet van een Artis-vrijwilligers kunnen we een gevarieerder en groter aanbod van activiteiten aanbieden. Ook nemen vrijwilligers een belangrijke puliekstaak op zich door de visie en missie van Artis uit te dragen tijdens hun werkzaamheden. Een vrijwilliger kan ook een bijdrage leveren aan de klantgerichtheid en klantvriendelijkheid van Artis. Allemaal reden waarom Artis bewust kiest om dagelijks vrijwilligers in te zetten. Of je nou een verbondenheid hebt met Artis, op zoek bent naar nieuwe sociale contacten of jezelf wil ontwikkelen door te werken in een leerzame omgeving als Artis? Het zijn allemaal motieven om aan de slag te gaan als vrijwilliger.  

Wat voor soort vacatures hebben wij?

Onze vrijwilligers begeleiden het publiek in diverse dierverblijven zoals Vlinderpaviljoen, het Apenhuis en het Lemurenland. Ook geef je als vrijwilliger rondleidingen over uiteenlopende onderwerpen, ondersteun je bij publieksactiviteiten en begeleid je voorstellingen in ons Planetarium.

Voordat je start krijg je een basistraining op het gebied van dieren, planten en gebouwen, klantvriendelijkheid en de missie en visie van Artis. Na de basistraining ben je in staat om de bezoekers van Artis zo goed mogelijk te woord te staan. 

Als Artis-vrijwilliger ben je tussen de 18 en 70 jaar oud en ben je flexibel, zelfstandig, proactief en representatief. Daarnaast moet je het leuk vinden om bezoekers iets bij te brengen over dieren, planten, sterren, microben, erfgoed en moet je achter de visie en missie van Artis staan. 

 

Bekijk meer vrijwilligersorganisaties en lees meer over vrijwilligerswerk op onze portal
 
Wij helpen u graag uw ambities te realiseren