Toezichthouder Woonfraude Gemeente Amsterdam

Tijdelijk | Amsterdam | 36 uur | HBO | Techniek

Organisatie-omschrijving

De Gemeente Amsterdam is op zoek naar een fulltime Toezichthouder Woonfraude voor de afdeling Toezicht en Handhaving (Wonen). In deze functie ben jij de belangrijkste spil voor de afdeling. Jij bent diegene die woonfraude en leegstand gaat signaleren en rapporteren. De gemeente Amsterdam is dringend op zoek naar ervaren toezichthouder om hen hierbij te helpen. Ben jij die juiste persoon die aan de eisen voldoet, dan maak je zelfs kans voor een aanstelling van één jaar!
Dus heb jij een afgeronde HBO-opleiding en heb jij relevante werkervaring, dan ben jij die persoon!


Over de organisatie
Toezicht en Handhaving Wonen
De afdeling Toezicht en Handhaving Wonen bij de gemeente Amsterdam houdt zich bezig met de aanpak van woonexcessen in Amsterdam zoals illegale pensions, illegale hotels, huisjesmelkerij, leegstand en de aanpak van onderhuur in Zoeklichtverband. In wisselende combi-teams worden projecten uitgevoerd in samenwerking met politie, stadsdelen, Rijksbelastingdienst en brandweer. De projecten zijn georganiseerd rond een Gebied, Thema of Subject.

De afdeling werkt vanuit het kantoor op de Jodenbreestraat te Amsterdam.

Functie-omschrijving

Als Toezichthouder Woonfraude heb je een belangrijke taak bij het opsporen van en handhaving op leegstand en woonfraude. Je bent in deze functie de ogen en oren van de afdeling in de stad en dus een hele belangrijke spil.

Wat ga je doen:
 • Opsporen van overtredingen, verrichten van onderzoek en verantwoordelijk voor de juiste procedure;
 • Beoordelen van de aangetroffen situatie op de woning: signaleren, doorvragen, plaatsen van de overtreding in de sociale context (volgens afgesproken procedures);
 • Link kunnen maken met de handhavingsproblematiek achter de situatie;
 • Voeren van confrontatiegesprekken;
 • Signaleren van behoefte aan aanvullend onderzoek en opdrachtverlening daartoe;
 • Verrichten van administratieve- en andere voorkomende werkzaamheden;
 • In- en extern adviseren vanuit het vakgebied en daarbij ook derden betrekken;
 • Proactief, signaleren van knelpunten en voorstellen doen tot verbetering van procedures en regelgeving;
 • Samenwerken (ook met derden) binnen projecten;
 • Toont lef, durf en doorzettingsvermogen;
 • Bereid om buiten kantoortijden controles uit te voeren ('s avonds en zonodig in het weekend);
 • Bereid om op projectmatige basis aan verschillende onderwerpen te werken.

Voor deze functie is het van belang dat je uitstekende communicatieve vaardigheden combineert met een goed gevoel voor sociale verhoudingen. Je bent een teamspeler die binnen een team pro-actief meedenkt over de wijze waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Je zoekt actief de samenwerking met collega's en met externen om tot een beter resultaat te komen.


Ons aanbod

Wij bieden:
Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.527,- en maximaal € 3.712,- bruto per maand (salarisschaal 9) op basis van 36 uren per week;
Een reiskostenvergoeding van 0.06 cent per kilometer met een maximum van 3.60 euro per dag.

Heb je interesse en ben jij de persoon die wij zoeken, solliciteer dan zo snel mogelijk. Wij beoordelen jouw sollicitatie en naar aanleiding daarvan nodigen wij jou uit bij ons op gesprek.
De sluitingsdatum van de vacature is donderdag 12 januari.

Wij vragen

Wie zoeken wij:
 • Jij bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding
 • Kennis van relevante wet en regelgeving zoals: huisvestingswet en de huisvestingsverordening
 • Relevante werkervaring als toezichthouder
 • Ervaring met het schrijven en opstellen van rapporten
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je bent proactief, toon je lef, durf en doorzettingsvermogen.
 • Je bent analytisch en je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent objectief en onderzoeksgericht

Verder:
Je vindt het leuk om een situatie geheel te doorgronden. Jouw analytische geest stelt je in staat om een complexe situatie op de juiste wijze te benaderen. Je hanteert een open wijze van vraagstelling die je in staat stelt in elke situatie objectieve en bruikbare informatie te achterhalen. Je hanteert een neutrale wijze van onderzoek en bent in staat om de situatie minutieus en met gevoel voor detail in een rapportage te verwerken. Jouw analytische- en schrijfvaardigheden zijn aantoonbaar op HBO niveau.

Je bent zelfstandig en ziet het als een uitdaging om de doelstellingen op het gebied van de aanpak van leegstand en woonfraude te realiseren. Je bent daarnaast bereid je de werkzaamheden in de volle breedte eigen te maken en uit te voeren.

Je bent omgevingsbewust en gebruikt deze competentie bij het analyseren van een situatie. Je hebt begrip van de diverse opvattingen in de samenleving, politiek en media over de aanpak van woonexcessen en weet dit begrip toe te passen in de wijze waarop het werk door jou wordt uitgevoerd.


Solliciteer Print
‹ Terug naar de zoekresultaten

Is deze vacature niet wat je zoekt?

Ons vacatureaanbod is groot en wordt vaak ververst met nieuw aanbod. Om niets te hoeven missen kun je een online profiel bijhouden via Mijn Olympia. Dit account gebruik je om sollicitaties te volgen en jouw vacature-voorkeuren te beheren. Dit account wordt aangemaakt bij een online inschrijving of bij een sollicitatie. Op die manier kunnen we jou blijvend matchen op al onze vacatures! Nog geen account?
Maak er dan direct één aan of solliciteer naar deze baan!

Team Olympia Amsterdam staat voor jou klaar!

Welkom bij de vestiging Amsterdam. Wij zijn elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Wil je langskomen? Dan raden wij je aan om een bezoekafspraak te maken. Voor een afspraak en al je overige vragen kun je ons bereiken op onderstaande gegevens.

Deze vacature is geplaatst door Denise Hollanders.

Onze contactgegevens

Olympia Uitzendbureau Amsterdam
Rhijnspoorplein 10-38
1018 TX   Amsterdam

Toon Telefoonnummer
Stel een vraag

Bezoek onze vestiging ook op:

Kenmerken van deze vacature

Plaats
Fulltime / parttime
Fulltime
Branche
Aantal uur
36
Salaris per maand o.b.v. 40 uur
€ 3053
Dienstverband
Tijdelijk
Werk-/Denkniveau
HBO
Vacaturenummer
Vacaturenummer
Het vacaturenummer kan gebruikt worden om te verwijzen naar deze vacature in de communicatie met een medewerker van Olympia
5680001228