Wednesday Night Skate

Over het Science Center NEMO Amsterdam

Voor het Science Center NEMO in Amsterdam zijn vrijwilligers van essentieel belang. Onze vrijwilligers dragen op verschillende plekken bij aan de organisatie; van de bezoekersbeleving in het Laboratorium tot het repareren van stukken in de erfgoedcollectie. De vrijwilligers van het Science Center NEMO beschikken over technische en wetenschappelijke, maar natuurlijk ook sociale vaardigeden.  NEMO is constant op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers met de nodige ervaring. Zo kunnen mensen uit het natuurwetenschappelijk onderwijs van grote betekenis zijn voor bijvoorbeeld de workshops in ons laboratorium. 

Wat voor soort vacatures hebben wij?

 Voor het NEMO Laboratorium zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de woensdagmiddag. We zoeken vrijwilligers met een specifieke chemische kennis en bij voorkeur ook werkervaring hebben binnen de onderzoekswereld, het bedrijfsleven of onderwijs. In het laboratorium zul je als vrijwilliger op bekwame en veilige wijze proeven leiden en uitvoeren zoals het extraheren van chlorofyl uit bladgroen, het synthetiseren van bananengeur en het maken van nylon en zuur-basereacties met indicatoren. Het zijn proefjes die bezoekers niet zelf kunnen doen vanwege veiligheid, benodigde vaardigheid en kennis van zaken. 

Beschik je over de kennis, maar ook over de sociale vaardigheden om het publiek (voornamelijk kinderen en hun ouders) spelenderwijs en laagdrempelig kennis te laten maken met technologie en wetenschap? Ben je enthousiast, open minded, representatief en kun je met verantwoordelijkheid om gaan? Wacht dan niet langer en geef je op als vrijwilliger bij het Science Center NEMO te Amsterdam!

Wij bieden onze vrijwilligers onder andere:

  • Een vrijwilligerspas, die gratis toegang geeft tot NEMO (samen met drie vrienden/familieleden).
  • Korting in de NEMO winkel en in onze horecafaciliteiten
  • Uitnodigingen voor NEMO's festiviteiten.
  • Werkdagen en -tijden kunnen in overleg bepaald worden.
  • Een kleine vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding
  • Een fantastische werksfeer

Bekijk meer vrijwilligersorganisaties en lees meer over vrijwilligerswerk op onze portal
 
 
 

 

Wij helpen u graag uw ambities te realiseren