Dagelijks vervoert GVB zo'n 750.000 mensen door bruisend Amsterdam. Heb jij er wel eens over nagedacht om door te stromen naar trambestuurder? Unitmanager Paul Koert vertelt over de kans die de organisatie jou biedt op een opleidingsplaats tot trambestuurder en het leuke van het vak.

Wat is jouw exacte rol bij GVB?
“In mijn rol als Unit Manager bij GVB draag ik de verantwoordelijkheid voor zes teammanagers en zo’n 225 medewerkers. Ook ben ik verantwoordelijk voor de flexibele schil van ruim 200 medewerkers van Olympia, die als tramconducteurs en -bestuurders werken. In vijf jaar is deze pool van 50 naar maar liefst 238 medewerkers gegroeid! De meesten van hen werken als tramconducteur. Gezien de positieve ontwikkelingen van onze organisatie, hebben wij plaats voor extra trambestuurders. Het zou mooi zijn als de tramconducteurs van de Olympiapool interesse hebben om te solliciteren naar de uitdagende functie van bestuurder bij Olympia. Ik zie namelijk veel potentie voor doorstroom in de huidige Olympiapool: medewerkers die zeer professioneel en klantvriendelijk zijn en dagelijks het verschil (willen) maken als bestuurder bij GVB.”

Hebben Olympia trambestuurders ook de mogelijkheid om bij GVB in dienst te treden?
“Sinds kort maken trambestuurders van Olympia een grotere kans op een vaste aanstelling. De doorstroom van trambestuurders, die via Olympia werkten, naar GVB stond on hold. Wij wisten namelijk niet hoe groot de impact zou zijn van de ‘Noord-Zuid-lijn’ op het tramverkeer boven de grond. Inmiddels is dat duidelijker geworden en hebben wij de verwachting van onze personeelsbehoefte aangepast zodat ook Olympia-bestuurders sneller bij ons in vaste dienst kunnen treden. We blijven behoefte houden aan een flexibele inhuurcapaciteit. Voor elke bestuurder die doorstroomt naar het GVB willen we er feitelijk een Olympia-bestuurder voor terug. De enorme drukte in de stad heeft ook een grote invloed op de personeelsbehoefte; het toerisme groeit boven verwachting en daarmee ook het gebruik van het openbaar vervoer. Ook zien wij een groeiend aantal verkeersmaatregelen in de stad, waar wij veel hinder van ondervinden. Wij moeten vaker extra trams inzetten. Daarnaast is de nieuwe wet Lokaal Spoor van toepassing die een fysieke en psychische keuring verplicht. Voor het einde van 2016 moeten alle bestuurders zijn gekeurd, bij afkeuring of tijdelijke afkeuring vervalt ook per direct de rijbevoegdheid. Gedurende die periode zetten wij je in als conducteur. In de afgelopen periode zijn er al bestuurders afgekeurd, zodat we gaten dienen op te vullen. Deze factoren samen hebben ervoor gezorgd dat we een grote behoefte hebben aan nieuwe trambestuurders.”

Wat zijn de verwachtingen van GVB?
“Wij verwachten van al onze trambestuurders, zowel vast in dienst als werkzaam via Olympia, dat zij betrouwbaar zijn, de reizigers veilig en tijdig vervoeren en daarbij het ‘gastheerschap’ dagelijks tot uitvoer brengen. Tevreden klanten, daar gaat het ons om. Aangezien Olympia voor ons de juiste, gemotiveerde mensen selecteert, is de kans groot dat - als je als conducteur goed functioneert en je een goede staat van dienst hebt - je in aanmerking komt voor een opleidingsplaats tot trambestuurder. Onderdeel van dit traject is een capaciteitstest en de keuring conform de Wet Lokaal Spoor. Gedurende de opleiding voor trambestuurders, die 7 weken duurt, krijg je gewoon doorbetaald. Dit is een investering die het GVB maakt. Dit doen we natuurlijk met de intentie om jou op een gegeven moment bij ons in dienst te nemen. Wij bieden je als GVB een kans, maar je moet het natuurlijk wel zelf waarmaken.”

Wat is er verder nog aantrekkelijk aan de functie van trambestuurder?
“GVB is een mooie organisatie. We vervoeren 750.000 mensen per dag, en zijn daarbij de motor van de stad. Naast de uitdaging om in de meest dynamische stad van Nederland te werken, lever je ook een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Je hebt veel contact met mensen en geen dag is hetzelfde. En daarbij: wie heeft nu een kantoor dat dwars door Amsterdam heen rijdt?”

Terug

Wij helpen u graag uw ambities te realiseren