Vacatures per e-mail. De snelste weg naar je nieuwe baan!
De stad Harlingen in Friesland en is de belangrijkste havenstad van de provincie. Die status heeft Harlingen overigens al vele eeuwen en zorgt er tevens voor dat de plaatselijke bevolking in economisch opzicht de wind mee heeft. Naast havenactiviteiten maakt ook het toerisme in de plaats tegenwoordig een stevige opgang. Buiten deze twee branches is er ook tal van
andersoortige bedrijvigheid te vinden op de industrieterreinen Hermes, Industriehaven, Koningsbuurt en Oostpoort. Denk hierbij onder andere aan transportbedrijven, groothandels en grootschalige detailhandel. Kortom, voor wat betreft de beschikbare vacatures is er een ruime verscheidenheid in het aanbod.

Van en naar je werkplek in Harlingen

Reis je met je eigen auto naar je nieuwe werkplek, dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over de bereikbaarheid van Harlingen. Ten zuiden van de stad ligt de A31/N31 die de stad verbindt met Leeuwarden en de Afsluitdijk. Daarnaast is de N393 de provinciale weg die het verkeer tussen Harlingen en Stiens regelt. Deze laatstgenoemde weg sluit ter hoogte van de stad aan op de N390, die tot aan de haven loopt waar de veerboten net de bestemmingen Vlieland en Terschelling liggen. Heeft één van de vacatures in Harlingen je een baan opgeleverd en ben je afhankelijk van het openbaar vervoer, dan kun je zowel met de trein als met de bus van en naar je werk reizen. De stad beschikt over twee treinstations: Harlingen en Harlingen Haven. Op beide stations stoppen treinen die op het traject Leeuwarden-Harlingen rijden. Voor wat betreft busverbindingen heeft de stad rechtstreekse reismogelijkheden met Leeuwarden, Heerenveen, Franeker en Zurich.

Harlingen buiten werktijd

Water en de haven zijn belangrijk voor Harlingen. Dat is ook duidelijk te merken aan de diverse evenementen die door het jaar heen in de stad worden georganiseerd. Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan de plaatselijke Visserijdagen of de Friese Havendagen. Voor muzikaal vertier kun je onder andere terecht bij de festivals Beachdance en Muziek aan Zee. Vanzelfsprekend beschikt Harlingen over een eigen strand, waar je zowel kunt zonnen als lekker uit kunt waaien. Is buitenrecreatie helemaal je ding, dan is natuurgebied Het Hegewiersterfjild vast en zeker de plek in de buurt van Harlingen waar je bijvoorbeeld graag gaat wandelen of fietsen.