Vacatures per e-mail. De snelste weg naar je nieuwe baan!
De Friese stad Franeker is rond het jaar 800 gesticht en is tegenwoordig de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel. In vroeger tijden was de plaats zo belangrijk voor de regio dat men verwachtte dat Franeker zelfs de hoofdstad van Friesland zou gaan worden. In de huidige stad heerst volop bedrijvigheid. Franeker beschikt over maar liefst vijf verschillende bedr
ijventerreinen die allen aan de buitenrand van de woonkern liggen. Je vindt er grootschalige detailhandel en kantoren, maar ook ondernemingen die te maken hebben met de scheepvaart. Dat is namelijk een bedrijfstak die een duidelijk stempel drukt op de lokale zakelijke activiteiten. Met het oog op beschikbare vacatures in Franeker kan het dus in je voordeel werken als je verstand hebt van boten.

Van en naar je werkplek in Franeker

De stad wordt voor driekwart omringd door belangrijke verkeersaders. De bekendste is in dat kader waarschijnlijk de A31 die ten noorden van Franeker ligt. De plaats heeft op deze autosnelweg een eigen op- en afrit die aansluit op de N384. Deze provinciale weg doorsnijdt de stad en vormt tevens de verbinding tussen Tzummarum en Deersum. Ben je in het bezit van een eigen auto, dan hoef je je dus geen zorgen te maken over een eventuele lastige bereikbaarheid van je werkplek. Die zorg hoef je overigens ook niet te hebben als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Zodra één van de vacatures in Franeker je werk heeft opgeleverd, kun je zowel met de trein als met de bus naar de stad reizen. Op het plaatselijke station stoppen treinen die op het traject Leeuwarden-Harlingen Haven rijden. Op het gebied van rechtstreekse busverbindingen heeft Franeker reismogelijkheden met Leeuwarden, Harlingen, Sneek en Bolsward.

Franeker buiten werktijd

Franker is de thuishaven van twee verschillende musea, waarbij het Planetarium van Eise Eisinga waarschijnlijk landelijk het bekendst is. Museum Martena is de plek waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad. Wil je een avondje uit, dan biedt schouwburg De Koornbeurs daarvoor alle gelegenheid. Op het gebied van jaarlijks terugkerende lokale evenementen zijn met name de Agrarische Dagen in september geliefd. Deze oorspronkelijke veemarkt in de maand september is tegenwoordig een thema- en feestweek vol sportieve en muzikale activiteiten.