810 Resultaten

Je zoekt alle vacatures gefilterd op: Heemstede

Verfijn zoekresultaten op:


Vacatures per e-mail. De snelste weg naar je nieuwe baan!
De stad Heemstede is een zelfstandige gemeente in de provincie Noord-Holland. De plaats heeft ongeveer 29.400 inwoners. Heemstede wordt als plaatsnaam al genoemd in oude documenten die uit de periode rond het jaar 1000 stammen. De stad, zoals deze tegenwoordig bestaat, begon echter pas vorm te krijgen in de veertiende eeuw als er steeds meer huizen in de buurt van
het plaatselijke kasteel worden gebouwd. Voor wat betreft de lokale bedrijvigheid stond de stad vele eeuwen achtereen bekend om de aanwezigheid van blekerijen. Vanaf de achttiende eeuw begon ook de bloembollenteelt een rol van betekenis te spelen voor de lokale economie. En ook nu nog is het mogelijk dat je met name in de zomermaanden tussen de vacatures in Heemsteden banen aantreft die met bloembollen te maken hebben. Daarnaast bevinden zich diverse zorginstellingen in de stad, waardoor er ook in de zorgsector geregeld nieuwe werkgelegenheid te vinden is.

Van en naar je werk in Heemstede

In en om Heemstede bevinden zich diverse provinciale wegen, die ervoor zorgen dat automobilisten de stad gemakkelijk kunnen bereiken. Je hebt wat dat betreft de keus uit de N201 en de N208. De eerstgenoemde weg zorgt voor de verbinding tussen Zandvoort en Hilversum, terwijl de N208 de verkeersstromen van en naar IJmuiden en Sassenheim afhandelt. Ook voor wat betreft het openbaar vervoer valt de bereikbaarheid van de stad als goed te omschrijven. Wanneer een van de vacatures in Heemstede je er een baan heeft opgeleverd, kun je zowel met de trein als met de bus naar je werk reizen. Op station Heemstede-Aerdenhout stoppen de Intercity’s die op de trajecten Amsterdam Centraal-Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal-Dordrecht rijden. Daarnaast stopt op dit station overdag ook de Sprinter die tussen Den Haag Centraal/Leiden Centraal en Haarlem pendelt. Voor wat betreft busvervoer zijn er verbindingen met Amsterdam, Zandvoort, Haarlem, Hillegom, Spaarndam, Aerdenhout en Halfweg.

Heemstede buiten werktijd

Vooral op het gebied van buitenrecreatie scoort Heemstede goed. Met het oog op de nabijheid van zowel bossen, de zee alsook diverse steden, zijn er diverse fraaie fietsroutes uitgezet in de regio. Hou je meer van wandelen, dan kun je daarvoor terecht in Wandelbos Groenendaal of in Park Meermond. Cultuurliefhebbers kunnen op hun beurt het hele jaar door genieten van diverse voorstellingen die onder andere worden opgevoerd in Theater de Luifel.